frances 2013.04.25. 12:41

Számlázó program



Előbb-utóbb minden vállalkozó megunja a kézzel készítendő számlákat, a számlatömbről való állandó gondoskodást és a rengeteg elfecsérelt időt, amit ezzel tölt. Ekkor merül fel a nagy kérdés, hogy milyen számlázó program lesz a leginkább megfelelő ahhoz, hogy a továbbiakban segítse a cég adminisztrációját.

Sokaknak gondot okoz a számlázó program kiválasztása. Ez lehet hozzá nem értés miatt, de lehet korábbi csalódások eredménye is. Ez az írás azért készült el, hogy az éppen választás előtt álló embereknek segítsen. Megadja azokat a szempontokat, amik szerint érdemes eljárni számlázó program kiválasztása előtt.

Nagyon sok esetben az elsődleges kérdés, hogy az adott szoftver ingyenes legyen, illetve ne követeljen meg túl nagy költséget havonta. Ma már erre van lehetőség, mert léteznek olyan szoftverek, melyeket ingyen vagy nagyon kevés befektetéssel kiválóan lehet használni.

Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy némely számlázó program csak első látásra tűnik ingyenesnek, ám később felbukkan egy éves vagy havi frissítési díj, illetve néhány hét használat után kiderül, hogy az általunk kiválasztott szoftver csupán próbaverzió, és a végleges használatra nem alkalmas. Ezeknek a ballépéseknek elejét lehet venni, ha gondosan utánanézünk a számlázó program lehetőségeinek, még azelőtt, hogy használni kezdenénk.

Amikor megbizonyosodtunk arról, hogy a kiválasztani kívánt számlázó program valóban ingyenes, illetve használati díja belefér abba az összeghatárba, ami számunkra ideális, akkor sorra kell venni, hogy megfelel-e azoknak a funkcióknak, amire használni szeretnénk. Például, ha webáruházhoz szeretnénk használni a kiválasztandó számlázó program típust, akkor előnyös, ha az adott szoftver erre alkalmas.

A számlázó program funkcionalitásával kapcsolatos jellemzőket érdemes olyan ember segítségével átnézni, aki szakképzettségéből vagy tudásából fakadóan valóban segítségünkre lehet ebben a kérdésben. Ilyen ember lehet például a könyvelőnk.

Valójában egy számlázó program más kritériumoknak nem is kell, hogy megfeleljen. Röviden és tömören megfogalmazva, egy számlázó program akkor pont megfelelő, ha jól lehet használni és olcsó. Ilyet persze nem könnyű találni, sok esetben több számlázó program használata után jut el odáig valaki, hogy megtalálja az ideális szoftvert, ám emiatt nem kell elkeseredni, hiszen egy számlázó program bármikor lecserélhető, semmilyen törvényi kötelezettség nincs arra vonatkozóan, hogy pontosan mikor lehet váltani.

Sokakban még ma is él az a tévhit, hogy egy számlázó program csak a tárgyév letelte után cserélhető le. Ezt a tévhitet nyilvánvalóan azok a számlázó program fejlesztők és forgalmazók terjesztették el, akik rejtett költségekkel sújtják felhasználóikat. Ilyen rejtett költség lehet, ha egy számlázó program ingyenesnek néz ki, de valójában nem az, mert csak egy időszak eltelte után derül ki, hogy frissítési díj nélkül az nem használható tovább. Ez természetesen nem a legetikusabb megközelítése egy számlázó program kereskedelmének, mégis létezik, ezért fokozottan kell figyelni a választás során.

Egy biztos, ha egy adott számlázó program sok felhasználóval rendelkezik, és ezt a fejlesztők közzé is teszik weboldalukon, akkor az valószínűleg jó választás lesz szinte bárki számára. Érdemes olyan szoftvert keresni, ahol több tízezer felhasználó már használja azt a számlázó program típust, így egy járt úton haladhatunk, kis esély van a csalódásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamlazoprogram3.blog.hu/api/trackback/id/tr685246279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása